1. Belgium
 2. Nexcare™ Merk
 3. Ondersteuning bieden voor voorlichting over blaren
dame in de rivier

Ondersteuning voor blaren

Gemakkelijke genezing met ons assortiment blarenpleisters - bescherm uw voeten en ga verder op stap!

Bekijk het productassortiment

Laat een blaar uw dag niet verpesten

 • Man die veters bindt

  Zelfs een kleine blaar kan een negatieve invloed hebben op ons dagelijkse leven. Of het nu wordt veroorzaakt door nieuwe schoenen, sporten, wandelen of een avond op de dansvloer - deze genoegens kunnen resulteren in pijnlijke en lelijke blaren en likdoorns. Blaren kunnen sowieso het beste worden voorkomen door tape aan te brengen op plekken waar uw schoenen of kleding wrijving veroorzaken1. Helaas verschijnt er soms nog steeds een blaar, wat u ook doet. Ze doen pijn, ze breken en zijn over het algemeen ongemakkelijk, waardoor nieuwe schoenen in het begin niet te dragen zijn.

  Dus, als u een blaar krijgt, wat is dan de beste manier om het genezingsproces te ondersteunen?

Meer informatie over blaren

 • Persoon die een blaar op de voet bekijkt
  Wat is een blaar?

  Een blaar is een vloeistofbel, vaak transparant, die ontstaat onder de bovenste huidlaag2. Ze vormen zich op handen en voeten als gevolg van doorlopende wrijving3. Door slechts een paar uur oncomfortabele of niet passende schoenen te dragen kunt u al blaren op uw voet krijgen. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door verbranding4, bevriezing5, blootstelling of infectie.

 • Vrouw die klimt
  Hoe ontstaat de blaar?

  Blaren ontstaan als gevolg van herhaalde wrijving die ertoe leidt dat de buitenste huidlaag zich afscheidt van de onderliggende huidlagen6 – en dit leidt tot de vorming van een blaar die weefselvloeistof bevat. Blaren kunnen barsten als ze worden blootgesteld aan meer druk en wrijving, waardoor een open wond achterblijft die pijnlijker is en kan worden geïnfecteerd.


Hoe voorkom je blaren?

 • Aanbrengen van Nexcare Active tape op de voet
 • De meeste blaren kunnen worden voorkomen door eenvoudige maar effectieve maatregelen te nemen om de potentiële bronnen van wrijving en druk te verminderen die blaren veroorzaken.

  Aangezien blaren op de hielen en voeten heel vaak voorkomen, is het belangrijk om goed passende schoenen te dragen. Loop nieuwe schoenen langzaam in, verwijder ze regelmatig voordat de pijn begint, in plaats van ze een hele dag te dragen.

  Gebruik Nexcare™ Active tape om een barrière te creëren tussen uw huid en wrijvingsbronnen. Blaren ontstaan vaak in vochtige omstandigheden, dus probeer uw voeten zo droog mogelijk te houden, vooral bij wandelingen of andere fysieke activiteiten.


Hoe verzorgt u blaren?

 • Blaren op de voeten kunnen pijnlijk en lastig zijn, vooral als u op pad bent. Dan komen Nexcare™ blarenpleisters van pas.

  Begin met het reinigen van de betroffen plek met water en zeep. Droog vervolgens de plek grondig en breng de pleister aan, waarbij u ervoor zorgt dat de hele blaar is bedekt. De hydrocolloïde technologie in Nexcare™ Blarenpleisters helpt de blaar te verzachten en beschermen.

  Een van de grote voordelen van Nexcare™ Blarenpleisters is dat ze waterbestendig zijn, dus u kunt ze ook dragen in de douche of tijdens het zwemmen zonder u zorgen te hoeven maken dat u ze verliest of dat ze hun effectiviteit verliezen.

 • Aanbrengen van Nexcare Blarenpleister

Waarom zou u kiezen voor Nexcare™ blarenpleisters?

 • Pictogram met pleisters
  Sterke kleeflaag blijft goed zitten voor langdurig comfort
 • Pictogram dat waterdruppels voorstelt
  Waterbestendig ontwerp dat blijft zitten onder de douche
 • Pictogram dat een veer voorstelt
  Zacht kussen dat schokken absorbeert
 • Pictogram dat dunne structuur voorstelt
  Ultradun, bijna onzichtbaar

Voorkomen en ondersteunen van blaren

 • Wees voorbereid en voorkom blaren voordat deze ontstaan met Nexcare™ Active tape. Deze tape heeft een zacht materiaal dat de huid beschermt tegen wrijving, zodat u verder kunt met uw dagelijkse activiteiten.

  De tape is eenvoudig aan te brengen en met de hand af te scheuren. De tape kan op verschillende delen van het lichaam worden aangebracht, waaronder handen, voeten, enkels of ellebogen. De tape past zich aan het lichaam aan en blijft zelfs op een natte of bezwete huid zitten.

 • Ga met een gerust hart de dag door met Nexcare™ Blarenpleisters. Deze ultradunne pleister bestaat uit een wondkussen dat vocht van open wonden en blaren absorbeert en wrijving van schoenen vermindert, zodat u langzaam kunt herstellen.

  Met de waterbestendige kleeflaag blijven deze pleisters voor blaren goed zitten onder de douche. Ze zijn bij uitstek geschikt voor een drukke levensstijl en bieden discrete of bijna onzichtbare bescherming.

Meer informatie of ontdekken waar Nexcare™ producten te koop zijn

Referenties

 1. Lipman G.S., Sharp L.J., Christensen M., Phillips C., Ditullio A., Dalton A., Ng P., Shangkuan J., Shea K., Krabak B.J., Paper tape prevents foot blisters: A randomized prevention trial assessing paper tape in Endurance Distances II (Pre-TAPED II), 2016, Clinical Journal of Sport Medicine 2016 26:5 (362-368)
 2. J J Knapik 1, K L Reynolds, K L Duplantis, B H Jones, Friction blisters. Pathophysiology, prevention and treatment, Sports Medicine 1995 20:3 (136-147)
 3. Fred H., Brennan Jr., Treatment and Prevention of Foot Friction Blisters, ACSM4s Health & Fitness Journal 17(6):p 45-46, Nov/Dec 2013.
 4. Sargent R., Management of blisters in the partial-thickness burn: an integrative research review, Journal of Burn Care and Research 2006 27:1 (66-81)
 5. Barbach Y, Dahhouki S.,Chaouche M.,Elloudi S.,Baybay H.,Mernissi F., Cryotherapy: Experience of the dermatology departement of chu hassan ii fes morocco, Journal of the Dermatology Nurses' Association 2020 12:2
 6. J J Knapik 1, K L Reynolds, K L Duplantis, B H Jones, Friction blisters. Pathophysiology, prevention and treatment, Sports Medicine 1995 20:3 (136-147)