1. Belgium
 2. Nexcare™ Merk
 3. HHo? Gebruik gewoon R.I.C.E
vrouw met verstuikte enkel

Verdraaiing en verzwikking? Gewoon R.I.C.E.

Volg deze stappen om de zwelling te verminderen en te beginnen met het herstel

Verzorging van verstuikte enkel

 • Vrouw met wond aan knie
  • Als u denkt dat u iets hebt verdraaid of verstuikt, dient u te overwegen een arts te raadplegen. Als de zwelling en de pijn uw voornaamste zorg zijn, hoeft u alleen R.I.C.E. te onthouden voor effectieve verzorging van een verstuikte enkel:

   Rest – (Rust) Geef dat verstuikte of verdraaide gewricht rust. Gebruik een mitella voor armen of krukken voor enkels, knieën en voeten. U kunt ook vingers of tenen samentapen voor extra verlichting.

   Ice – (IJs) Breng een coldpack aan gedurende ten minste 20 minuten, 8 maal per dag.

   Compress – (Samendrukken) Omwikkel het betroffen gebied met een compressieverband om de zwelling onder controle te houden.

   Elevate – (Omhoogbrengen) Houd het gebied boven het hart om de zwelling onder controle te houden. Overweeg receptvrije pijnverlichting te nemen om ongemak te verminderen en volg de R.I.C.E.-regels minstens 48 uur op. Als uw pols of verstuiking binnen enkele dagen niet beter wordt, neemt u contact op met uw arts.

   Let op: RICE is bedoeld voor kleine blessures. Alleen medische professionals kunnen bepalen welke therapie het beste is voor u. Soms blijken onopvallende blessures zeer ernstig te zijn. Het beste advies is de diagnose van een arts.

Meer informatie of ontdekken waar Nexcare™ producten te koop zijn