1. Belgium
  2. Nexcare™ Merk
  3. Ondersteuning bieden voor (snij)wonden
Man die bieslook snijdt op een snijplank

Ondersteuning voor snij- en andere wonden

Behandel uw wonden met zorg - ontdek onze hoogwaardige pleisterproducten.

Bekijk het productassortiment
Beschadigde huid verdient een goede verzorging

Uw huid is de eerste verdedigingslijn tegen infectie. De producten die u gebruikt, evenals de manier waarop u ze aanbrengt en verwijdert, kunnen meer invloed hebben op uw huid dan u zich realiseert.1 De huid is een dynamisch orgaan en beschadigde huid kan een negatieve invloed hebben op onze psychologische en fysieke gezondheid. Voor onze gezondheid en ons welzijn is het belangrijk om onze huid in de best mogelijke conditie te houden.

Hebt u zich gesneden? Snelle actie is belangrijk

  • vrouw doet pleister om haar vinger
    • Kleine snij-, schaaf- en brandwonden maken deel uit van ons dagelijks leven. Ze kunnen ons overkomen tijdens het uitvoeren van zelfs de eenvoudigste huishoudelijke taken. Ontdek hoe u het genezingsproces kunt ondersteunen en het ongemak kunt minimaliseren.
      Vergeet niet dat een wond, zelfs de kleinste en op het eerste gezicht onschadelijke wond, altijd een breuk in de continuïteit van de huid betekent. Als u daarom niet direct op de juiste manier reageert en de wond beschermt, kunnen er complicaties ontstaan.

      Ongeacht het soort letsel waarmee u te maken hebt, de eerste stap is altijd het bloeden stoppen. Elke wond kan een infectiebron zijn. Om te voorkomen dat bacteriën het lichaam binnenkomen, moet de wond gereinigd en gedesinfecteerd worden en moet vervolgens een verband worden aangebracht. Het op de juiste wijze aanbrengen van verband op de wond kan het genezingsproces bevorderen en het risico op infectie verkleinen. Daarom is het zo belangrijk om elke wond goed te beschermen.2,3

      U moet een verband kiezen op basis van de grootte van de wond, de locatie en de hoeveelheid bloed of andere vloeistoffen. Een goed verband moet aan verschillende kenmerken voldoen. Het moet verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen, en flexibel en robuust maar zacht voor de huid zijn. En het moet zich niet aan de wond hechten om verdere schade te voorkomen.

    • Een wond die correct is gereinigd en beschermd met een verband geneest gemakkelijker, met een lager risico op complicaties.

Het wondgenezingsproces

  • Verpleegkundige brengt verband aan op de hiel van de patiënt
    Stap 1: Druk uitoefenen

    Stop het bloeden door een gaaskompres of doekje aan te brengen. Als bloed erdoorheen sijpelt, plaats er dan nog een stuk gaaskompres bovenop en blijf druk uitoefenen. Breng het betroffen gebied omhoog als dit mogelijk is.

  • handen onder stromend kraanwater
    Stap 2: Maak de wond schoon

    Verwijder alle deeltjes met een gesteriliseerde pincet en maak het gebied schoon met water. Droog het gebied voorzichtig en dek het af met een pleister. Zorg dat de pleister groot genoeg is, zodat het wondkussen de wond volledig bedekt.

  • Man die de Nexcare-pleister verwijdert
    Stap 3: Vervang een nieuw product wanneer het nodig is

    In de eerste plaats moet u niet vergeten de aanbevelingen van uw arts op te volgen. Ook moet u een product vervangen als de wond doorsijpelt, vuil lijkt of als het product niet meer aan de huid lijkt te plakken of gaten of scheuren bevat. Om de pleister te verwijderen, pakt u de rand vast en trekt u deze rustig naar achteren. Trek de pleister niet omhoog.

  • Vrouw die notities maakt op kantoor
    Stap 4: Pak de draad weer op
    Houd de wond de komende dagen in de gaten. Bel uw arts als u tekenen van infectie ziet, zoals blijvende roodheid of pus.

Waarom moeten wonden worden bedekt?

  • Waterbestendig kompres op de hand

    Het is een mythe dat een wond open gelaten moet worden om aan de lucht te genezen. Een goed verband bedekt en beschermt de wond. Het lichaam vormt eerst op natuurlijke wijze een bloedstolsel dat kan uitdrogen en een korst vormt als de wond niet wordt afgedekt.4,5

    Een wond afdekken:

    • Helpt voorkomen dat vuil/bacteriën in een wond komen6
    • Absorbeert wondvloeistof6
    • Houdt het bloed / de wond uit het zicht

Nexcare™ producten voor snij- en andere wonden

  • Nexcare™ biedt een uitgebreide selectie van pleisterproducten die zijn ontworpen voor verschillende grootten en materialen, zodat er altijd een geschikte optie is voor ieders unieke behoeften. Van kleine en discrete pleisters tot grotere verbanden, bij ons vindt u het.

  • Nexcare™ transparante tapes en tapes voor gevoelige huid zijn ideaal voor het ondersteunen van de plaatsing van gazen, kokerverbanden en andere medische hulpmiddelen.

  • Onder onze producten voor speciale toepassingen vindt u Nexcare™ Steri-Strips™, Blood-Stop pleisters, Skin Crack Care en meer. Met dit soort producten kunt u het hoofd bieden aan uiteenlopende huidproblemen.

  • Dankzij het pijnloze verwijderen en de fixatie die de hele dag duurt, is Nexcare™ DUO de pleister waarmee u afscheid kunt nemen van het pijnlijke verwijderen van de pleister. Krachtige hechting en zachte verwijdering, ervaar de pleisters zoals ze horen te zijn bij het beschermen van kleine wondjes of schaafplekken.

  • De Nexcare™ Flexibele textieltape is onmisbaar als EHBO-hulpmiddel voor in huis. U kunt erop vertrouwen dat wondverbanden, wondpads en kompressen stevig en veilig op hun plaats worden gehouden, zonder vingerbewegingen te belemmeren.

  • Nexcare™ Vloeibare verbandspray is een uitstekend alternatief voor traditionele pleisters. Dit innovatieve product is ontworpen om een beschermende barrière te bieden op de huid, door uw wonden effectief af te dichten en af te schermen tegen vuil, bacteriën en water. Spuit de formule gewoon direct op het betroffen gebied, en kijk hoe deze in slechts 30 seconden opdroogt!

Meer informatie of ontdekken waar Nexcare™ producten te koop zijn

Referenties

  1. Collier, M., Guide to the prevention of medical adhesive-related skin injuries., 2020, British Journal of Nursing. 29: 1-8.
  2. Waliszewski W. Zasady zaopatrywania ran i podstawy szycia chirurgicznego. Przew Lek 2001; 1:137-145
  3. Sieniawski D. Rany, krowtoki i ich zaopatrywanie – krótki przewodnik. Aptekarz Polski 2012; 76/54 online.
  4. Leyane, T.S., Jere, S.W., Houreld, N.N., Cellular Signaling and Photobiomodulation in Chronic Wound Repair. Int. J.Mol. Sci. 2021, 22, 11223. https://doi.org/10.3390/ijms222011223
  5. Tan, S. T., and R. Dosan. Lessons from Epithelialization: The Reason Behind Moist Wound Environment. Open Dermatology Journal, vol. 13, no. 1, 2019, pp. 34-40. SCOPUS, www.scopus.com, doi:10.2174/1874372201913010034.
  6. Shi, C., Wang, C., Liu, H., Li, Q., Li, R., Zhang, Y., Liu, Y., Shao, Y., & Wang, J., Selection of Appropriate Wound Dressing for Various Wounds. 2020 Frontiers in bioengineering and biotechnology. 8, 182. https://doi.org/10.3389/fbioe.2020.00182