1. Belgium
 2. Nexcare™ Merk
 3. Veelgestelde vragen over Nexcare
Dame met vraagtekens boven het hoofd

Veelgestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen over Nexcare™ producten en het gebruik ervan.

 • Reinig de wond grondig.
  Trek de pleisterfolie los.
  Pak de eindlip vast en trek de pleister los van de folie.
  Breng de pleister aan op de wonde. Druk stevig op de pleister en rondom de rand. De pleister blijft niet plakken als deze wordt verplaatst.
  Verwijder het papieren kader van de openingen.
 • Verwissel uw pleister volgens het advies van uw arts en dagelijks als de pleister nat of vuil wordt. De uitzondering hierbij is echter onze Max Hold-pleisters, die tot 48 uur blijven zitten.
 • Voor Nexcare™ Flexibele transparante EHBO-tape die niet wordt geleverd met een dispenser, voelt u met uw vinger rondom de rol tot u een rand voelt. Dat is de rand van de tape. Til de rand op met uw vingernagel en rol vervolgens de gewenste lengte af. De tape kan gemakkelijk met de hand worden afgescheurd, een schaar is niet nodig.
  Tip: draai een kort stuk aan de rand van de tape om, om een gemakkelijk beginpunt te maken voor de volgende keer dat u de tape nodig hebt.
  Op de tape die wordt geleverd met een dispenser, zit een wit lipje met pijlen aan de rand van de rol. Deze pijl geeft het begin van de tape aan. Wanneer u de gewenste lengte hebt, trekt u de tape onder een hoek langs het snijvlak van de dispenser. Zo minimaliseert u het uitrekken van de tape en vergemakkelijkt u het afsnijden.
 • Als een pleister niet gemakkelijk los komt, moet u er niet aan trekken. Breng in plaats hiervan een beetje baby- of bakolie aan op de lijm om de pleister gemakkelijker los te maken van de huid. U kunt ook gedurende 5 minuten of minder ijs (met keukenpapier bedekt) op de pleister plaatsen. Door ijs wordt het kleefmiddel broos, waardoor het los kan komen. Bij Nexcare™ Max Hold-pleisters pakt u de rand van de pleister vast en rekt u deze herhaaldelijk recht uit langs de huid terwijl u de huid ondersteunt. Bij Nexcare™ DUO pakt u de rand van de pleister vast en trekt u deze rustig naar achteren.
 • Nexcare producten zijn verkrijgbaar in de meeste apotheken en supermarkten, de groothandel en online. Als u een specifiek product wilt vinden, zoekt u dit in onze productcatalogus en klikt u op 'Waar te koop'.
 • Ja, verwijder de buitenste zak voordat u het product verwarmt en volg de instructies op het product voor verwarmen of koelen. Controleer het kompres zorgvuldig op lekken, en plaats het in de hoes of wikkel het in een doek. Controleer of het de gewenste temperatuur heeft bereikt door het bedekte pack voorzichtig tegen uw onderarm te houden. Als het te warm is, laat u het afkoelen. Breng het kompres aan op het betroffen gebied wanneer de temperatuur aangenaam aanvoelt.

 • Koudetherapie wordt aanbevolen gedurende de eerste 48 uur na een blessure. Bewaar het coldpack gedurende ten minste twee uur voorafgaand aan het gebruik in de diepvries. Plaats het coldpack in de hoes of wikkel het in een doek. Breng het coldpack aan op het betroffen gebied. Verwijder het kompres wanneer het oncomfortabel wordt. Breng het niet langer dan 20 minuten per keer aan.
 • Als u vaak reacties van uw huid op lijm ondervindt, kunt u onze reeks Nexcare™ Sensitive Skin-producten proberen. Ze zijn gemakkelijk verwijderbaar en herpositioneerbaar. Ze zijn verkrijgbaar als pleister, tape, verband en oogpleister.
 • Bij Nexcare™ ontwerpen we niet zomaar producten. We gebruiken wetenschap om betere manieren te vinden om u te helpen genezen. Daarom nemen we toonaangevende ziekenhuisproducten en stellen we deze direct aan u beschikbaar.
 • De diamantvorm dient om een volledige 360°-afsluiting rondom het volledige oppervlak van het wondkussen tot stand te brengen. Deze innovatieve vorm is speciaal ontworpen om een betere afdichting rondom het wondkussen te bieden en maakt een betere bescherming tegen vuil en bacteriën mogelijk.
 • Onze waterbestendige pleisters zijn gemaakt met een uniek waterbestendig membraan met microscopische luchtgaatjes die te klein zijn om watermoleculen door te laten, maar wel lucht binnenlaten.
 • Het papieren kader zorgt dat de pleister niet opvouwt en een uitstekende waterbestendige afdichting op de huid tot stand brengt. Dankzij dit kader rondom onze waterbestendige pleisters kunt u de pleister aanbrengen zonder dat deze kreukelt nadat het kader is verwijderd. De ultradunne folie past zich aan uw lichaam aan en staat uw dagelijkse activiteiten niet in de weg.