1. Belgium
 2. Nexcare™ Merk
 3. Veelgestelde vragen
Koffiebeker

VEELGESTELDE VRAGEN

Antwoorden op veelgestelde vragen over Nexcare™ producten en het gebruik ervan.


 • Hoe breng ik de Nexcare™ Aqua 360o-beschermpleister aan?

  1. Reinig de wond grondig
    
  2. Trek de verpakking open
    
  3. Neem het eindlipje vast en pel de pleister van de verpakking af
    
  4. Breng de pleister op de wond en druk stevig aan, daar de pleister niet kleeft als u hem verplaatst.
    
  5. Verwijder de papieren rand aan de openingen

 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat een pleister of verband beter op mijn huid kleeft?

  Was de plaats van de wond, maak het droog en breng de pleister of het verband aan. Wrijf na het aanbrengen niet meer op de pleister of het verband en stel deze niet te veel bloot aan vloeistof.


 • Hoe vaak moet ik mijn pleister vervangen?

  Verwijder je pleister elke dag of meerdere keren per dag als hij nat of vuil wordt. Als je Nexcare™ Aqua 360o-pleisters gebruikt, hoef je die niet te vervangen wanneer ze nat zijn (uiteraard).


 • Hoe verwijder ik pleisters of tape die niet vlot loskomt van mijn huid of die van mijn kind?

  Wanneer een pleister moeilijk doet, ga er dan niet aan trekken. Breng in plaats daarvan simpelweg een beetje babyolie of bakolie aan onder de pleister zodat hij gemakkelijker loskomt. Of gebruik ijsblokjes (in keukenpapier gewikkeld) gedurende maximaal 5 minuten. IJs maakt het kleefmiddel broos, zodat het loskomt.


 • Waar kan ik Nexcare™ producten kopen?

  Nexcare™ producten zijn te vinden in de meeste apotheken, supermarkten, groothandels en ook online. Om te weten waar een bepaald product te vinden is, gebruik onze productcatalogus en klik op 'waar te koop'.


 • Bevatten Nexcare™ producten natuurlijke rubberlatex?

  Nexcare™ pleisters, waaronder Nexcare™ Aqua 360o, Nexcare™ Active 360o, Nexcare™ Comfort 360o en onze Nexcare™ Sensitive 360o worden ZONDER natuurrubberlatex gemaakt.

  De meeste van onze EHBO-tapes en -verbanden worden ook gemaakt zonder natuurrubberlatex. De enige uitzondering is Nexcare™ Athletic Wrap.

  Het gehele ColdHot™ productassortiment wordt gemaakt zonder natuurrubberlatex, met uitzondering van de hoezen van ColdHot™ Comfort, ColdHot™ Premium Flexible pack en ColdHot™ Rug- en Buikriem.

  Wanneer een Nexcare™ product gemaakt is met natuurrubberlatex, zal dit altijd worden vermeld op de verpakking.


 • Moet ik voor het opwarmen van het herbruikbare Nexcare™ ColdHot™-pack de buitenste zak verwijderen?

  Ja, verwijder eerst de buitenste zak en volg dan de instructies voor het opwarmen of koelen van het product. Controleer het kompres zorgvuldig op lekken, steek het in de huls of wikkel er een doek om. Controleer of het kompres de gewenste temperatuur heeft door het omhulde kompres voorzichtig tegen je onderarm te houden. Als het te warm is, laat het dan afkoelen. Breng het kompres op de gewenste plaats aan als het een comfortabele temperatuur heeft.


 • Hoe gebruik ik het herbruikbare Nexcare™ ColdHot™-Pack voor koudebehandeling?

  Koudebehandeling wordt aanbevolen voor de eerste 48 uur na een blessure.
   

  1. Laat het gelpack minstens twee uur in het vriesvak liggen voordat u het gebruikt.
    
  2. Steek het gelpack in de huls of wikkel er een doek rond.
    
  3. Breng het koude gelpack aan op de getroffen plaats. Verwijder het kompres wanneer het oncomfortabel wordt. Breng het kompres nooit langer dan 20 minuten na elkaar aan.

 • Hebben jullie producten voor een gevoelige huid?

  Als je huid vaak een allergische reactie op kleefmiddelen vertoont, probeer dan onze Sensitive Skin producten. Deze zijn ontwikkeld voor gemakkelijke verwijdering en zijn herplaatsbaar. Verkrijgbaar als pleisters, tapes en verbandmiddelen.