1. Belgium
 2. Nexcare™ Merk
 3. Tips & Tricks
 4. VERREKKINGEN & VERSTUIKINGEN? GEBRUIK GEWOON R.I.C.E
 • VERREKKINGEN & VERSTUIKINGEN? GEBRUIK GEWOON R.I.C.E

  • VERREKKINGEN & VERSTUIKINGEN? GEBRUIK GEWOON R.I.C.E

   Als je denkt dat iets verrekt of verstuikt is, controleer dan of je het nog kunt bewegen en dat het niet 'knakt' wanneer je dat doet. Controleer ook of er geen gevoelloosheid, zwelling of koorts is. Wanneer de zwelling en de pijn de grootste zorg zijn, wees dan klaar om te R.I.C.E.'en:
    

   RUST
   Laat het verrekte of verstuikte gewricht met rust. Gebruik een mitella voor je arm of krukken voor enkels, knieën en voeten. Je kunt ook je vingers of tenen samentapen voor extra pijnverlichting.

   IJS
   Breng een koud kompres aan gedurende minstens 20 minuten, 8 keer per dag.

   COMPRESSIE
   Zwachtel het te behandelen gebied in met een hechtpleister om de zwelling onder controle te houden.

   ELEVATIE
   Houd het te behandelen gebied boven het hart om de zwelling onder controle te houden. Neem een zonder voorschrift te verkrijgen pijnbestrijder om het ongemak weg te nemen en volg de R.I.C.E.-methode minstens 48 uur op. Als de verrekking of verstuiking niet beter wordt binnen een paar dagen, neem dan contact op met de huisarts.


  • Bronnen: Mayoclinic.com en Webmd.com. Deze informatie is niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies. Consulteer altijd een arts als u vragen hebt over een medische aandoening.